Naturalna Filozofia

basil-leaf

Cyfry mówią za siebie:

28 lat

Wspólnej historii

5 ton

Słodkości co miesiąc

109 lat

Sumy doświadczenia cukierników

Tradycyjnie, ale ekologicznie

Fajne Cafe kontynuując ponad ćwierć wieku historii Cukierni Surdel, która w 2017 roku doświadczyła pokoleniowej zmiany, skupia się na szeroko pojętej produkcji ciastkarskiej i ogólnie cukierniczej. Co odróżnia Fajne Cafe od miliona innych firm tego typu? Otóż uparliśmy się, by tworzyć wysokiej jakości produkty maksymalnie ograniczając użycie chemicznych dodatków i polepszaczy. Uparliśmy się, by korzystać jedynie z wysokiej jakości surowców oraz by te, które możemy, produkować samemu z poszanowaniem środowiska i w zgodzie z naturą. W XXI wieku, gdy klimat zmiata kolejne wioski i miasta, tylko taka produkcja ma sens, lecz paradoksalnie nigdzie, oprócz Pilchowic, jej nie ma. 


Większość prądu, który zużywa nasz zakład cukierniczy, pochodzi ze słońca. Jedynym paliwem kopalnym, którego wciąż, choć coraz mniej, zużywamy jest gaz ziemny. Nasze auta dostawcze planujemy niebawem wymieniać na elektryczne, a woda, która zasila nasze uprawy ultra-ekologicznych owoców pochodzi wyłącznie ze studni. Mało kto też wie, iż jesteśmy jednym z ostatnich zakładów, który używa prawdziwych jajek. Zdecydowana większość zakładów cukierniczych przeszła na znacznie tańsze, choć sztuczne jajka w proszku - my nie zamierzamy.


Wszystko po to by dostarczyć na Twój stół produkty świeże, zdrowe i o niezrównanym smaku, bez pozostawiania wyrwy w środowisku, ponieważ Natura bez nas sobie poradzi, lecz my bez niej już nie.

 

Ciekaw jesteś, jak to smakuje? Zapraszam Cię serdecznie do kafejek Fajne Cafe - więcej o nich tutaj. 

230636571_521474492266203_6425623709856858801_n
Shopping Cart